قرص فلوکستین (Fluoxetine) چیست؟ عوارض فلوکستین ۲۰ برای خانمها
افسردگی یکی از اختلالات روانی است که تاثیر زیادی در زندگی افراد مختلف دارد. افسردگی به صورت مستقیم سبب کاهش کیفیت زندگی، کاهش انرژی، مشکلات خواب، افکار خودکشی و... میشود. داروهای زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد که یکی از آنها قرص فلوکستین (Fluoxetine) است. این دارو با افزایش سطح سروتونین در مغز، به بهبود خلقوخو و کاهش احساسات منفی کمک میکند. در ادامه به بررسی نحوه مصرف، عوارض فلوکستین برای خانمها، موارد احتیاط و... این دارو میپردازیم.
قرص فلوکستین (Fluoxetine) چیست؟ عوارض فلوکستین ۲۰ برای خانمها
قرص فلوکستین برای چیست؟ (فلوکستین 20)
کپسول فلوکستین (به انگلیسی: Fluoxetine) یکی از داروهای رایج در دسته داروهای ضدافسردگی است که به گروهمهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRI) تعلق دارد. این دارو برای افزایش آرامش و درمان اختلالات روانی و خلقی استفاده میشود.
کاربرد فلوکستین 20 (موارد مصرف قرص فلوکستین 20)
در ادامه به بررسی موارد مصرف یا کاربرد قرص فلوکستین 20 خواهیم پرداخت؛
افسردگی
اختلال اضطراب عمومی
پرخوری عصبی
اختلالات اضطراب اجتماعی
استرس
نحوه مصرف قرص فلوکستین
قبل از استفاده داروی فلوکستین، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی را بررسی کنید. این دارو باید مطابق با نسخه و دستور پزشک مصرف شود. توجه داشته باشید که این دارو تاثیر مستقیم بر تعادل شیمیایی مغز دارد و استفاده نادرست و بدون نسخه پزشک، ممکن است سبب مشکلات جدی شود. در ادامه به نحوه مصرف کپسول یا قرص فلوکستین میپردازیم؛
دوز مصرفی برای درمان افسردگی 20 میلی گرم (قرص فلوکستین 20) روزانه است که در صورت نیاز، پزشک ممکن است دوز را افزایش دهد (حداکثر تا 60 میلی گرم در روز). همچنین، دوز پیشنهادی برای درمان اختلال وسواس فکری-عملی، بین 20 تا 60 میلی گرم در روز است.
قرص یا کپسول را به صورت کامل همراه با یک لیوان آب مصرف کرده و از جویدن یا خرد کردن دارو خودداری کنید. جویدن یا خرد کردن قرص منجر به آزادسازی فوری و در نتیجه افزایش عوارض جانبی میشود.
مصرف فلوکستین نباید بدون مشورت پزشک ناگهان متوقف شود، زیرا ممکن است علائم ترک مانند سرگیجه، اضطراب، بیخوابی و تحریکپذیری رخ دهد.
در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است علائمی از جمله حالت تهوع شدید، استفراغ، تشنج یا تپش قلب رخ دهد. در این شرایط به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.
نحوه مصرف قرص فلوکستین برای لاغری
مصرف فلوکستین برای لاغری به دلیل تاثیر آن بر اشتها و سوخت و ساز بدن در برخی افراد مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، این دارو به صورت رسمی برای کاهش وزن یا درمان چاقی تجویز نمیشود. اما سوال اینجاست، چرا فلوکستین بر کاهش وزن تاثیر میگذارد؟
کاهش اشتها
افزایش انرژی
تنظیم سروتونین
توجه داشته باشید که مقدار مصرف قرص فلوکستین برای لاغری یا کنترل آن، باید توسط پزشک تجویز شود. با این حال، دوز معمول برای درمان پرخوری عصبی که ممکن است به کاهش وزن کمک کند، 60 میلی گرم در روز است.
نحوه عملکرد قرص فلوکستین
داروی فلوکستین (Fluoxetine) به گروه داروهای مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRIs) تعلق دارد و مکانیسم اثر آن بر تنظیم سطوح سروتونین در مغز متمرکز است. سروتونین یکی از انتقال دهندههای عصبی اصلی است که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو، خواب، اشتها و رفتارهای احساسی ایفا میکند.
عوارض قرص فلوکستین
مصرف هر دارویی در کنار مزایا و کاربردهای متنوع، دارای عوارض جانبی و خطراتی است. حالت تهوع، اسهال، بیخوابی یا خواب آلودگی، سردرد، کاهش میل جنسی، اضطراب، کاهش اشتها یا کاهش وزن و… برخی از عوارض این دارو است. در ادامه با برخی از عوارض قرص یا کپسول فلوکستین آشنا میشوید؛
حالت تهوع
استفراغ
اسهال
کاهش اشتها یا کاهش وزن
بیخوابی یا خواب آلودگی
اضطراب
تحریکپذیری
سردرد
کاهش میل جنسی
اختلال در ارگاسم
افزایش تعریق
توجه داشته باشید که عوارض جانبی این دارو ممکن است در اوایل مصرف آن ظاهر شود و بعد از مدتی کاهش یابد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی، از جمله سردردهای شدید، تشنج، بیهوشی و… با پزشک مشورت کنید.
عوارض قرص فلوکستین ۲۰ برای خانمها
یکی از اشکال دارویی رایج این دارو، قرص فلوکستین 20 است. یکی از نکات مهم، عوارض قرص فلوکستین ۲۰ برای خانمها است که در ادامه به آن میپردازیم؛
حالت تهوع (رایجتر در خانمها)
اسهال یا یبوست
خشکی دهان
بیخوابی (یکی از عوارض رایج در خانمها)
خواب آلودگی مفرط
تحریکپذیری یا اضطراب
افزایش احساس خستگی
تعریق زیاد که ممکن است در دوران قاعدگی شدت یابد.
کاهش میل جنسی یا اختلال در ارگاسم