خیلی از ما عاشق نوشیدن قهوه هستیم و هر بار که برای نوشیدن آن به کافه میرویم، طعم مورد علاقه خود را سفارش میدهیم. اما سوال اینجاست که چرا اگر همه این نوشیدنیها از گیاه قهوه درست میشوند، طعم آنها با هم اینقدر متفاوت است؟
انواع دانه قهوه
برای حل این معما، نگاهی گذرا به انواع دانه قهوه بیندازید:
عربیکا | روبوستا |
عربیکا محبوبترین و پرمصرفترین دانه قهوه است. | روبوستا دارای مقادیر بیشتری از اسید کلروژنیک و آنتی اکسیدان در مقایسه با قهوه عربیکا است. |
طعم ملایم و پیچیدهای از گلی و شیرینی تا شکلات تلخ دارد که آن را مورد علاقه اکثر مصرفکنندگان قرار میدهد. | در مقایسه با عربیکا، روبوستا طعمی تلخ و قوی با طبیعت اسیدی دارد. |
عربیکا معمولا برای قهوه سیاه استفاده میشود و طعم شیرینتری دارد. | برای نوشیدنیهای اسپرسو و مخلوطهای قهوه فوری مناسب است. |
اگرچه این یک دانه قهوه معروف است، اما به اندازه روبوستا کافئین ندارد. | روبوستا گزینه ارزانتری برای علاقهمندان به قهوه با محتوای کافئین بالا است. |
عربیکا در مناطق مرتفع و معمولا با سرعت کم رشد میکند. | روبوستا در مناطق کم ارتفاع و با سرعت دو برابر سریعتر از عربیکا رشد میکند. |
انواع قهوه عربیکا و روبوستا
شاید شما هم اغلب هنگام انتخاب قهوه مناسب با مشکل مواجه میشوید. با وجود تنوع گسترده انواع نوشیدنی با قهوه، این مشکل طبیعی است. اگرچه انواع مختلف قهوه موجود و در دسترس است، افراد در نهایت همان طعمهای قدیمی را که به نوشیدن آن عادت دارند، سفارش میدهند. لازم نیست از کشف طعمهای جدید قهوه خودداری کنید. در ادامه قصد داریم شما را با انواعقهوه آشنا کنیم تا انتخاب راحتتری داشته باشید.
اسپرسو
یک نوشیدنی قهوه غلیظ قوی که معمولا در یک فنجان کوچک سرو میشود. قهوه اسپرسو معمولا به عنوان پایه بسیاری از نوشیدنیهای قهوه مانند لاته، کاپوچینو و ماکیاتو استفاده میشود.
ریسترتو، از انواع نوشیدنی گرم با قهوه
Ristretto نوعی اسپرسو است که غلظت بیشتری داشته و نصف اسپرسو آب دارد. ریسترتو به طور معمول غلیظتر و کمتر تلخ است و طعم قویتری دارد.
کاپوچینو
یک نوشیدنی که به خاطر بافت خامهای و طعم ملایم و متعادل آن معروف است. حتی اگر کسی طرفدار قهوه نباشد، با این نوشیدنی آشناست. کاپوچینو یک نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو است که از یک نوشیدنی اتریشی به نام Kapuziner به دست میآید. از آن به عنوان “قهوه صبحگاهی ایده آل” یاد میشود که با فوم شیر بخارپز شده یا میکرو فوم تهیه میشود.
روشهای مختلفی برای تهیه کاپوچینو وجود دارد. با این حال، به طور کلی این نوشیدنی با ریختن مقادیر مساوی اسپرسو، شیر بخارپز و کف شیر روی آن درست میشود.
لاته (لته)
ریشه لاته به کشور ایتالیا برمیگردد. کلمه لاته در ایتالیا به معنای “شیر قهوه” است. این نوع قهوه، نسخه بسیار خامهای قهوه است که گفته میشود برای گردشگران آمریکایی در ایتالیا که فکر میکردند کاپوچینو برای ذائقه آنها خیلی قوی است، سرو میشد.
لاته از مخلوط کردن شیر بخار پز و اسپرسو با لایهای از فوم که روی آن اضافه میشود، تهیه میشود. لاته به خاطر طعم ملایم و خامهای معروف است و میتوان آن را گرم یا سرد سرو کرد.
فراپه، از انواع قهوه سرد
فراپه یک نوشیدنی سرد قهوه است که از مخلوط کردن قهوه فوری، یخ، شکر و آب در یک شیکر یا مخلوطکن تهیه میشود. گاهی اوقات شیر، خامه یا بستنی هم به آن اضافه میشود. این نوشیدنی قهوه را میتوان به عنوان یک وعده عصرانه یا حتی دسر میل کرد.
فراپاچینو، از انواع قهوه ها
یکی دیگر از نوشیدنیهای معروف فراپاچینو است. اگرچه منشا آن تصادفی است، اما امروزه استارباکس مالک تجاری فراپاچینو است. این نوشیدنی، مبتنی بر اسپرسو است و از پایه خامه ترکیب شده با قهوه سرد تشکیل شده است.
چای کثیف
چای کثیف یک نوشیدنی قهوه است که از ترکیب اسپرسو یا قهوه دم کرده قوی با چای تهیه میشود. این ترکیب در مقایسه با یک نوشیدنی چای معمولی، رنگ تیرهتری دارد. برخی به این نوشیدنی ادویه یا شکر اضافه و آن را گرم یا سرد سرو میکنند.
موکا، از انواع قهوه
برخی معتقدند که موکا نوعی عربیکا است که در یمن میروید. از سوی دیگر، این نوشیدنی توسط یک کافه ایتالیایی به نام کافه ال بیسرین محبوبیت پیدا کرده است. دانه قهوه موکا به دلیل داشتن رنگ سبز و زرد در مقایسه با سایر دانه های قهوه معروف است. موکا به خاطر طعم شکلاتی شیرین، غنی و دلپذیرش معروف است.
این نوشیدنی با شیر بخارپز، شکلات و اسپرسو ساخته میشود و لایهای از کف به آن اضافه میشود و به صورت گرم یا سرد سرو میشود.
قهوه دالگونا
شاید شما هم در دوران قرنطینه و خانهنشینی بیماری کرونا با قهوه دالگونا آشنا شده باشید.
دالگونا که به آن “قهوه زدهشده” نیز میگویند، یک نوشیدنی قهوه است که از هم زدن قهوه فوری، آب داغ و شکر با همزن دستی یا برقی تا زمانی که کفدار شود، تهیه میشود. سپس این مخلوط را روی یک لیوان شیر سرد یا داغ میریزند.
آمریکانو
Americano یک نوشیدنی قوی اسپرسوی ایتالیایی است. تاریخچه آن به جنگ جهانی دوم باز میگردد که سربازان آمریکایی در ایتالیا مستقر بودند. آنها چیزی شبیه قهوه سیاهی که قبلا مینوشیدند، میخواستند. این اقتباس ایتالیاییها به حدی مورد استقبال قرار گرفت که نام آن را “Americano” گذاشتند.
امریکانو معمولا از قسمتهای مساوی اسپرسو و آب داغ تهیه میشود و به همین صورت یا با مقدار کمی خامه میل میشود. این نوشیدنی معمولا طعم قوی با تلخی کمتری دارند.
ماکیاتو، از انواع قهوه با شیر
ماکیاتو، در ایتالیایی به معنای لکهدار است. این نوشیدنی، شبیه کاپوچینو و در اصل یک نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو است. با این حال، تفاوت آنها در مقدار کمی کف شیر روی آن است که شدت آن را ملایم میکند.
ماکیاتو از اسپرسو و مقدار کمی شیر بخار پز و کف روی آن درست میشود؛ به خاطر طعم قوی معروف است و میتوان آن را به صورت گرم یا با یخ سرو کرد.
آفوگاتو
آفوگاتو ترکیبی بی نظیر از یک اسکوپ بستنی وانیلی و اسپرسوی داغ است. برخی از مردم آن را به عنوان یک نوشیدنی دسته بندی میکنند اما دیگران ممکن است آن را دسر بدانند. اما این عدم توافق، تاثیری بر این ترکیب بهشتی ندارد.
میتوانید آفوگاتو را با هر اسپرسویی که روی آن شکلات یا کارامل ریختهاید، درست کنید. همچنین میتوانید این نوشیدنی را با کیک براونی سرو کنید و از نوشیدنی/دسر خود لذت ببرید!
قهوه ترک، از انواع قهوه دمی
قهوه ترک نمادی از دوستی و مهماننوازی است. این نوشیدنی در یک قابلمه فلزی با دسته بلند به نام cezve تهیه میشود. این ظرف را روی ماسه داغ قرار میدهند تا قهوه بجوشد تا زمانی که بریزد. سپس در یک فنجان استاندارد سرو میکنند. قهوه ترک به طور کلی بدون فیلتر است. بنابراین، مقدار مناسبی کافئین دارد.
قهوه دم سرد
یک نوشیدنی قهوه سرد که با خیساندن قهوه آسیاب شده در آب سرد به مدت 12 تا 24 ساعت درست میشود. سپس قهوه فیلتر میشود و تفالههای آن حذف میشود؛ در نتیجه تلختر و اسیدیتر از قهوه داغ است.
سخن پایانی