ماهی، این ماده غذایی مغذی و خوشمزه، یکی از ارکان اصلی رژیم غذایی سالم است. اما گاهی اوقات بعد از یک وعده غذایی لذیذ، مقداری ماهی باقی میماند. سوالی که ذهن بسیاری را به خود مشغول میکند این است که آیا میتوان این ماهی باقیمانده را دوباره گرم کرد و با خیال راحت مصرف نمود؟ شاید شما هم شنیده باشید که گرم کردن مجدد ماهی میتواند خطرناک باشد و باعث مسمومیت غذایی شود. اما آیا این ادعا صحت دارد؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی علمی این موضوع بپردازیم.
آیا می توانید ماهی را دوباره گرم کنید؟
بله میتوانید ماهی را با استفاده از دما و زمان مناسب دوباره گرم کنید. اگر میخواهید ماهی پخته شده را دوباره گرم کنید، روش آن بسیار مهم است. بنابراین، گرم کردن مجدد ماهی کاملا بی خطر است، البته تا زمانی که به درستی انجام شود. با این حال، در مورد گرم کردن مجدد ماهی پخته شده نیز باید از چند نکته برای ایمن و خوشمزه نگه داشتن آن آگاه باشید:
میتوانید ماهی پخته شده را برای یک بار گرم کنید. گرم کردن ماهی بیش از یک بار میتواند باعث تشکیل باکتریهای مضر شود.
اطمینان حاصل کنید که ماهی قبل از خوردن کاملا گرم شده است؛ زیرا ماهی نیم پز میتواند باعث مسمومیت غذایی شود.
حتما ماهی گرم شده را ظرف دو روز مصرف کنید. پس از این مدت، ماهی شروع به فاسد شدن کرده و میتواند شما را بیمار کند.
راههای مختلفی برای گرم کردن مجدد ماهی پخته شده وجود دارد. در ادامه مطلب روشهای کاربردی را بررسی میکنیم و شما میتوانید با توجه به راحتی خود یکی را انتخاب کنید
چگونه ماهی را دوباره گرم کنیم؟
ماهی را می توان با استفاده از فر یا اجاق گاز بسته به ترجیح شما دوباره گرم کرد. با این حال، بهتر است از استفاده از مایکروویو خودداری کنید.
گرم کردن ماهی روی شعله گاز
اگر بوی ماهی شما را آزار نمیدهد، میتوانید از اجاق گاز برای گرم کردن مجدد ماهی سرخ شده استفاده کنید. اگر ماهی سرخ شده یا خورش ماهی را دوباره گرم میکنید از همین روش پخت استفاده کنید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید سپس روغن و ماهی سرخ شده را اضافه کنید. هر سه دقیقه یکبار بررسی کنید که به طور یکنواخت گرم شود و زیاد نپزد.
گرم کردن مجدد ماهی با استفاده از فر
برای گرم کردن مجدد ماهی های متوسط تا بزرگ شما باید فر خود را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. سپس آن را در ظرف یا تابه پهن کنید و روی آن را با فویل شل بپوشانید. ماهی را به مدت 10 تا 15 دقیقه دوباره گرم کنید و هر 5 دقیقه آن را برگردانید. برای بهتر کردن طعم آن، ماهی را با ادویه یا کمی لیمو مزهدار کنید. مدت زمان گرم کردن مجدد به ضخامت ماهی نیز بستگی دارد.
گرم کردن مجدد ماهی با استفاده از هواپز
ماهی خود را در سبد قرار دهید. روی ماهیها کمی روغن زیتون بپاشید. ماهی خود را به مدت 4 دقیقه در دمای 320 درجه فارنهایت سرخ کنید. سپس آنها را با یک جفت انبر برگردانید و با افزایش حرارت تا 360 درجه فارنهایت ماهی را 2 دقیقه دیگر دوباره گرم کنید. میتوانید با چسباندن دماسنج به مرکز ماهی، آماده بودن آن را آزمایش کنید. دما باید حداقل 145 درجه فارنهایت ثبت شود. به یاد داشته باشید نباید سرخ کن خود را از قبل گرم کنید؛ زیرا این امر باعث میشود ماهی بیش از حد بپزد.
چند نکته مفید برای گرم کردن مجدد ماهی
اگر این مراحل ساده را دنبال کنید، میتوانید ماهی لطیف و آبداری داشته باشید.
نگهداری صحیح ماهی باقیمانده برای گرفتن بهترین نتیجه هنگام گرم کردن مجدد بسیار مهم است. قبل از اینکه ماهی خود را در یخچال نگهداری کنید، اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود. سپس آن را در ظرف در بسته نگهداری کنید و بیش از 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری نکنید.
از آنجایی که ماهی گوشت لطیفی دارد، هنگام گرم کردن مجدد باید دمای آن ملایم باشد. آن را به آرامی و در دمای پایین بپزید و در حین گرم کردن مجدد، ماهی را در فویل بپیچید.
استفاده از مایکروویو سریع و راحت است، اما میتواند ماهی شما را خشک کند و بیش از حد بپزد. گاهی اوقات ماهی در مایکروویو به دلیل اکسیده شدن اسیدهای چرب خود، عطر ناخوشایندی را ایجاد میکند.
سخن پایانی