سالهای زیادی است که مردم از سیر به عنوان یک ماده غذایی دارویی استفاده میکنند. اما آیا میدانستید که مصرف سیر خام برای همه افراد مناسب نیست؟ آیا شما هم جزو افرادی هستید که باید در مصرف سیر خام احتیاط کنند؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی علمی و دقیق این موضوع بپردازیم و به شما بگوییم که خوردن سیر خام برای چه کسانی ضرر دارد.
افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند
سیر خام میتواند باعث تحریک دستگاه گوارش و بروز مشکلاتی مانند سوزش معده، رفلاکس اسید، نفخ، اسهال و تهوع شود. علاوه بر این، به افراد مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) اغلب توصیه میشود که مصرف سیر خود را برای جلوگیری از سوزش سر دل محدود کنند. در واقع، برخی ترکیبات موجود در سیر خام ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند و باعث احساس سوزش در قفسه سینه یا معده شود. بنابراین، افراد مبتلا به زخم معده، سندروم روده تحریک پذیر و غیره باید در مصرف سیر خام احتیاط کنند.
افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند
سیر همچنین ممکن است با جلوگیری از تشکیل لخته خون، خطر خونریزی را افزایش دهد. در حالی که خوردن سیر خام در حد اعتدال بعید است برای اکثر بزرگسالان سالم مشکلی ایجاد کند، افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپرین مصرف می کنند یا افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند، باید قبل از مصرف مقادیر زیاد سیر یا استفاده از مکملهای سیر با پزشک خود مشورت کنند.
افرادی که فشارخون پایین دارند
مصرف سیر خام میتواند فشار خون را کاهش دهد. بنابراین، افرادی که فشار خون پایینی دارند باید در مصرف سیر خام احتیاط کنند؛ زیرا ممکن است باعث افت شدید فشار خون شود.
افرادی که به سیر آلرژی دارند
برخی از افراد ممکن است به سیر خام حساسیت داشته باشند و دچار واکنشهای آلرژیک مانند خارش، قرمزی، تورم یا مشکلات تنفسی شوند.
زنانی که باردار یا شیرده هستند
مصرف بیش از حد سیر خام در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود. زیرا میتواند در دوران بارداری سوزش سر دل یا نفخ را تشدید کند و همچنین غشای مخاطی دستگاه گوارش را تحریک کند. علاوه بر این، به دلیل خاصیت ضد تجمعی که دارد، میتواند خطر خونریزی را افزایش داده و از لخته شدن خون جلوگیری کند. برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف سیر خام میتواند بر طعم شیر مادر نیز تاثیر بگذارد.
سخن پایانی