کمر درد عصبی چیست؟

 

کمر درد عصبی یکی از شایع‌ترین دلایلی است که افراد چون از انجام فعالیت‌های روزمره خود باز می‌مانند، برای درمان آن به دکتر ارتوپدی مراجعه می‌کنند. جالب است بدانید این بیماری یکی از دلایل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است.

خوشبختانه شما می‌توانید اقدامات زیادی را برای پیشگیری یا تسکین بیشتر قسمت‌های دردناک کمر خود انجام دهید. اما اگر نتوانید با تدابیر لازم جلوی بروز این بیماری را بگیرید و از آن پیشگیری کنید...

پس تا انتهای این مطلب برای شناخت کمر درد عصبی و احساس درد پا و راه‌های کنترل و درمان آن‌ها با ما همراه باشید.

 

 

کمردرد عصبی چیست؟

 

 

زمانی که به هر علتی اعصاب خارج شده از مهره‌های کمری شما تحت فشار یا ضربه قرار گیرند، دردهای عصبی را در کمر خود تجربه خواهید کرد. گاهی این بیماری می‌تواند درد ارجاعی از عصب سیاتیک در پا باشد. پس در شرایطی ممکن است کمر درد و پا درد عصبی به یکدیگر مرتبط باشند.

 

 

علت کمر درد عصبی چیست؟

 

 

علت این بیماری می‌تواند ریشه در حوادث گوناگون داشته باشد. گیر کردن عصب در قسمت پایین کمر زمانی اتفاق می‌افتد که فشار بیش از حد روی اعصاب نزدیک پنج مهره آخر پشت شما وارد شود. این وضعیت می‌تواند دردناک باشد و به‌تدریج بر کیفیت کلی زندگی شما تاثیر بگذارد.

 

 

علائم کمر درد عصبی چیست

 

 

علائم متعددی وجود دارد که ممکن است با فشار دادن عصب در کمر خود تجربه کنید، از جمله آن‌ها باید به درد شدید و بی حسی اشاره کنیم. این دردها ممکن است بیایند و بروند و حسی مانند ضربه خوردن با خنجر را داشته باشید.

علاوه بر این ممکن است حالت‌های زیر تجربه کنید:

  • ضعف
  • اسپاسم عضلانی
  • از دست دادن رفلکس
  • درد می‌تواند به پایین ساق پا تابیده شده یا با خم شدن، چرخش، بلند کردن، ایستادن یا راه رفتن بدتر شود.

 

 

انواع کمر درد عصبی

 

 

با آن‌که درد عصبی کمر اغلب بدون دلیل خاصی است اما پزشک می‌تواند آن را با آزمایش یا بررسی نتیجه تصویربرداری شناسایی کند. شرایط زیر معمولا با کمردرد مرتبط هستند:

 

 

کشیدگی ماهیچه یا رباط

 

 

بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا یک حرکت ناهنجار ناگهانی می‌تواند عضلات پشت و رباط‌های ستون فقراتتان را تحت فشار قرار دهد. اگر در شرایط بدنی نامناسبی هستید، فشار مداوم روی کمر می‌تواند مشکلاتی مانند اسپاسم عضلانی دردناک را به‌وجود آورد.

 

دیسک‌های کمری برآمده یا پاره شده

 

 

دیسک‌های کمری به‌عنوان بالشتک بین استخوان‌ها (مهره‌ها) در ستون فقرات شما عمل می‌کنند. مواد نرم داخل دیسک می‌توانند برآمده یا پاره شوند و روی عصب فشار بیاورند. با این‌حال می‌توانید دیسکی برآمده یا پاره شده و بدون کمر درد داشته باشید.

بیماری دیسک اغلب به‌طور اتفاقی هنگامی که به دلایل دیگری عکس برداری با اشعه ایکس ستون فقرات را انجام می‌دهید، قابل مشاهده است.

 

 

آرتروز

 

 

آرتروز (استئوآرتریت) می‌تواند کمر را تحت تاثیر قرار دهد. در بعضی موارد، آرتریت در ستون فقرات می‌تواند فضای اطراف نخاع را باریک کند که به آن تنگی نخاعی می‌گویند.

 

 

پوکی استخوان

 

 

اگر استخوان‌های بدنتان متخلخل و شکننده شوند، مهره‌های ستون فقرات شما ممکن است دچار شکستگی‌های دردناک شوند.

 

پیشگیری از کمر درد عصبی

 

 

با وجود شدت دردی که کمردرد دارد، می‌توانید با بهبود وضعیت بدنی خود، یادگیری و تمرین‌های مناسب ورزشی و حرکتی از بروز آن جلوگیری کنید. برای این‌که کمر خود را سالم و قوی نگه دارید، فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

 

ورزش

 

 

فعالیت‌های هوازی منظم (آن‌هایی که به کمر شما فشار نمی‌آورند) می‌توانند قدرت و استقامت کمر شما را افزایش داده و به عضلات شما اجازه دهند عملکرد بهتری داشته باشند.

پیاده‌روی و شنا ورزش‌های مناسب و خوبی برای تسکین درد هستند. با دکتر مفاصل خود در مورد انجام فعالیت‌هایی که مشکلی برایتان پیش نمی‌آورند، مشورت کنید.

 

 

قدرت و انعطاف عضلانی ایجاد کنید

 

 

تمرینات عضلات شکم و پشت که مرکز بدن شما را تقویت می‌کنند، روی حالت دادن این عضلات نیز تاثیر می‌گذارند.

 

 

وزن مناسب سالم برای بدن خود را حفظ کنید

 

 

اضافه وزن عضلات پشت بدن را تحت فشار قرار می‌دهد. اگر وزنتان بیش از حد زیاد است، کم کردن آن می‌تواند از کمردرد جلوگیری کند.

 

 

ترک سیگار

 

 

سیگار کشیدن خطر کمردرد را افزایش می‌دهد. این خطر با تعداد سیگارهایی که در روز می‌کشید، افزایش می‌یابد. بنابراین برای کاهش این خطر، سیگار را کنار بگذارید.

 

 

 

درمان کمر درد عصبی

 

 

برای درمان کمر درد عصبی علاوه بر تغییر سبک زندگی، می ‌توانید از روش‌ها و درمان‌های موثری استفاده کنید. از آنجایی که درمان شما برای ما اهمیت زیادی دارد، در این قسمت از مقاله قصد داریم در خصوص بهترین درمان‌های کمر درد با شما صحبت کنیم.

بهترین درمان‌های کمر درد عصبی شامل موارد زیر است:

 

استفاده از دارو و قرص مناسب برای کمر درد عصبی: انواع داروهایی که برای درمان کمر درد عصبی تجویز می شوند، عبارتند از:

  • داروهای ضد التهاب

  • کورتیکواستروئیدها

  • داروهای ضد افسردگی

  • داروهای ضد تشنج

  • مسکن‌های حاوی مواد مخدر

 

 

فیزیوتراپی: زمانی که به دلیل دردهای شدید قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستید، می‌توانید از طریق انجام حرکات اصلاحی به کاهش درد و ناتوانی خود کمک کنید. حرکات اصلاحی معمولاً شامل انجام تمریناتی است که برای کاهش درد، تقویت عضلات و اصلاح فرم بدن انجام می‌شود.

 

 

کمربند پلاتینر (platiner): یکی از بهترین راه‌های درمان کمر درد عصبی استفاده از کمربند UIC پلاتینر است. این کمربند خاص تنها یک کمربند طی نیست و از تولیدات شرکت نام آشنای زایس ترونیک (zaistronic) است. پلاتینر مجهز به سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که این فناوری‌ها در عرصه درمان کاربردهای فراوانی دارند.

 

 

اولتراسوند با افزایش و تقویت جریان خون موجب ایجاد گرما در عمق بافت‌های عصبی کمر خواهد شد و به همین دلیل موجب کاهش درد و التهاب خواهد شد. اینفرارد با بالابردن اکسیژن بافت‌های عصبی و ترمیم آن‌ها در صورت آسیب دیدن نیز به بهبود درد کمک می‌کند. همزمان با این دو فناوری پالس کلاک نیز با ممانعت از ارسال سیگنال‌های درد به مغز از ایجاد درد جلوگیری خواهد کرد که به این فرایند بلاک عصبی می‌گویند. کنار هم قرار گرفتن این سه تکنولوژی تاثیرات شگرفی بر دردهای عصبی کمر خواهد گذاشت و بروز درد را به حداقل می‌رساند. به همین دلیل بیشتر متخصصان بر خرید کمربند پلاتینر در کنار سایر روش‌های درمانی تاکید می‌ورزند.

 

 

تزریق استروئید: در برخی از بیماران تزریق داروی کورتیکواستروئیدی در اطراف ریشه‌های عصبی سبب کاهش نسبی درد  کمر می‌شود. اغلب تزریق کورتیکواستروئیدها و مسکن‌ها به کاهش درد کمک می‌کند. این داروها را حداکثر سه مرتبه در سال می‌توانید تزریق کنید.

 

 

عمل جراحی: برای درمان مشکلاتی مانند فتق دیسک انجام عمل جراحی توصیه می‌شود. عمل جراحی معمولا برای بیمارانی تجویز می‌گردد که به دلیل ابتلا به سیاتیک دچار ضعف شدید، از دست دادن کنترل روده و مثانه و دردهایی باشند که با روش‌های دیگر تسکین پیدا نمی‌کنند.

 

 

تکنولوژی UIC که در پلاتینر به کار رفته از جمله فناوری‌های حوزه درمان‌های پزشکی است که در برخی دیگر از محصولات مانند زانوبند زاپیامکس نیز تعبیه شده است. هدف از ایجاد محصولات مجهز به تکنولوژی UIC دسترسی به خدمات فیزیوتراپی در خانه است چون کمربند پلاتینر و زانوبند زاپیامکس خدماتی همانند فیزیوتراپی در اختیار فرد قرار می‌دهند. پس می‌توان گفت با خرید زانوبند زاپیامکس یک دستگاه فیزیوتراپی در خانه دارید که همه افراد خانواده می‌توانند از آن بهره ببرند.

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش