حریره بادام یکی از خوراکیهای محبوب در کشور ماست که از آرد بادام، شکر، روغن و برخی افزودنیهای طبیعی تهیه میشود. این خوراکی در کنار طعم لذیذ، خواص مفیدی برای سلامتی بدن دارد. از جمله خواص حریره بادام میتوان به افزایش انرژی، کاهش کلسترول، حفظ سلامتی پوست و مو، کنترل قند خون و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد.
حریره بادام از شیر و بادام تهیه میشود و حاوی مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامینها است. حریره بادام یک غذای بسیار مقوی برای کودکان در حال رشد و نوزادان است. طرز تهیه حریره بادام بدین صورت است که ابتدا بادامها باید آسیاب شده و سپس با مواد دیگری مانند شکر و روغن ترکیب میشوند. سپس این ترکیب را میتوان در قالبهای مختلفی مانند رول، تکهتکه، یا قالبهای خاص تزئینی شکل داد. پس از آماده شدن حریره بادام، میتوان آن را به همراه چای یا قهوه سرو کرد و از طعم خوشایند آن لذت برد.
حریره بادام در کنار طعم خوشایندش، میتواند یک منبع انرژی خوشمزه برای شما و خانوادهتان باشد. با توجه به اینکه این دسر دارای میزان قابل توجهی شکر است، توصیه میشود مصرف آن را در مقادیر معقول مصرف نمایید.
در این مطلب به بررسی خواص حریره بادام حریره بادام برای بزرگسالان، نوزادان و کودکان، معده، چاقی صورت و...، طرز تهیه حریره بادام بری بزرگسالان، برای نوزادان 4 تا 6 ماهه، طب سنتی، طرز تهیه حریره بادام بدون شیر و طرز تهیه حریره بادام با نشاسته و... میپردازیم.
خواص حریره بادام
حریره بادام سرشار از مواد مغذی است که خواص درمانی فراوانی برای سلامتی بدن دارد. از جمله فواید حریره بادام میتوانیم به مواردی مانند جلوگیریاز چین و چروک پوست، درمان یبوست، کاهش LDL ( کلسترول بد)، افزایش HDL (کلسترول خوب)، ضد باکتری، تقویت قلب، بهبود عملکرد رودهها، درمان کمخونی، تقویت مغز و رفع بیخوابی اشاره کنیم.
خواص حریره بادام برای بزرگسالان
خواص حریره بادام برای بزرگسالان بسیار فوق العاده است که در ادمه به بررسی چند مورد از آنها میپردازیم.
- تقویت استخوانها: در تهیه حریره بادام از شیر استفاده میکنیم. شیر سرشار از کلسیم است و تاثیر بی نظیری در تقویت و بازسازی استخوانها دارد.
- تنظیم اشتها: حریره بادام یک منبع غذایی غنی از پروتئین و فیبر است که موجب احساس سیری میشود زیرا انرژی غذا به آرامی آزاد شده و کمک میکند تا به مدت طولانی احساس سیری کند. اگر در مدت زمان بین بعد از صرف صبحانه تا نهار دچار گرسنگی و ضعف میشوید در وعده صبحانه خود از حریره بادام استفاده کنید.
- محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی: کلسترول بادام کم است و همچنین بادام غنی از منیزیم است که به کمک آن میتواند موجب کاهش فشار خون شده و از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کرد.
- درمان سرماخوردگی: حریره بادام با داشتن شیر و بادام از غذاهای بسیار مقوی به حساب میآید و از طریق کاهش خشکی مجاری تنفسی به کاهش سرفه های خشک و نرم شدن گلو کمک میکند.
- بارداری: از بین آجیلها، بادام یکی از مغز های مقوی است که مصرف آن به خانمهای باردار توصیه میشود. بادام حاوی نوعی اسید فولیک طبیعی است و در جلوگیری از ایجاد نقصهای مادرزادی در جنین تاثیر بسیار خوبی دارد. خانمهای باردار با مصرف حریره بادام میتوانند از مزایای بی نظیر شیر و بادام به صورت همزمان بهرهمند شوند
ریره بادام از شیر و بادام تهیه میشود و حاوی مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامینها است. حریره بادام یک غذای بسیار مقوی برای کودکان در حال رشد و نوزادان است. طرز تهیه حریره بادام بدین صورت است که ابتدا بادامها باید آسیاب شده و سپس با مواد دیگری مانند شکر و روغن ترکیب میشوند. سپس این ترکیب را میتوان در قالبهای مختلفی مانند رول، تکهتکه، یا قالبهای خاص تزئینی شکل داد. پس از آماده شدن حریره بادام، میتوان آن را به همراه چای یا قهوه سرو کرد و از طعم خوشایند آن لذت برد.
حریره بادام در کنار طعم خوشایندش، میتواند یک منبع انرژی خوشمزه برای شما و خانوادهتان باشد. با توجه به اینکه این دسر دارای میزان قابل توجهی شکر است، توصیه میشود مصرف آن را در مقادیر معقول مصرف نمایید.
طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان
مواد لازم برای تهیه حریره بادام برای بزرگسالان عبارتند از نصف فنجان پودر بادام، یک قاشق شکر یا عسل، یک قاشق پودر دارچین، دو فنجان شیر و مقدار کمی میخک و هل و جوزهندی.
طرز تهیه به این صورت است که شیر را بر روی حرارت گرم کنید و بعد از آن پودر بادام و شکر/عسل را به شیر اضافه کرده و هم بزنید. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا به قوام مدنظر برسید. بعد از این ادویهها را اضافه کنید و شعله را کم کرده و به هم زدن ادامه دهید. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حریره بادام شما آماده است.
از چه سنی می توان برای نوزاد حریره بادام را شروع کرد؟
نوزادان می توانند از سن 6 ماهگی غذای کمکی را با حریره بادام شروع کنند.در دفعات اولی که حریره بادام را برای نوزاد تهیه می کنید بهتر است به جای شیر با شیر مادر ترکیب شود تا مزه آن شبیه شیر مادر باشد و نوزاد بتواند میل و راحتتر هضم کند.
چه مقدار حریره بادام در هر نوبت می توان به نوزاد داد؟
مقدار غذای کمکی (حریره بادام) بستگی به میل نوزاد دارد. در سن 6 ماهگی در حدود 4 قاشق مربا خوری است ولی اگر نوزاد شما در وزن طبیعی یا کمتر از وزن طبیعی سنش بود و به طور کامل این مقدار را میل کرد مقدار بیشتری به او بدهید.
طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد 4 تا 6 ماهه
مواد لازم برای تهیه حریره بادام نوزاد عبارتند از ۵ تا ۶ عدد بادام، ۲ قاشق سوپ خوری از آرد برنج، یک فنجان شیر، نصف فنجان آب، یک قاشق شکر.
طرز تهیه حریره بادام نوزاد به این صورت است که ابتدا بادامها را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید بادام برای یک دقیقه بادامها به مدت یک دقیقه درون آب جوش بجوشد. بعد از یک دقیقه بادامها را از آب جوش خارج کنید و آب سرد روی آنها بریزید تا کندن پوست بادامها آسانتر شود.
وقتی پوست بادامها را جدا کردید آنها را آسیاب کنید و به شکل یک پودر نرم دربیاورید. بادام پودر شده را با شکر و شیر در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید. سپس به طور مرتب شروع به هم زدن ترکیب داخل قابلمه بکنید و برای مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید روی شعله ملایم بپزد.
در این مرحله آرد برنج را در آب سرد حل کنید و آن را به ترکیب شیر و پودر بادام بیفزایید. مجدد شروع به هم زدن کنید و آنقدر ادامه دهید تا حریره بادوم قوان پیدا کرده و غلظت آن به اندازه غلظت ماست برسد. بعد از غلظت یافتن حریره بادوم شعله را خاموش کرده و منتظر شوید تا کمی خنک شود. سپس حریره بادام را به ظرف مناسب انتقال دهید و از آن برای تغذیه نوزاد خود استفاده کنید.
حریره بادام ماجان
غذای کودک غنی شده ماجان با انواع ویتامینها و مواد معدنی در 5 طعم فرنی برنج، حریره بادام، چند غله با خرما، گندم و گندم عسل میباشد. غذای کودک ماجان به صورت آماده به مصرف میباشد و نیازی به آمادهسازی ندارد.
ترکیبات : شیر بدون چربی، آرد برنج، آرد بادام، شکر، پودر آب پنیر فاقد مواد معدنی
غذای کودک ماجان مناسب با نیاز روزانه کودکان ایرانی غنی شده و حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از برند DSM سوییس است. مواد اولیه محصولات غذای کودک ماجان از بالاترین کیفیت برخوردار است و به جز طعم گندم و عسل مناسب برای کودکان بالای شش ماه است.
به واسطه فرایند تولید فرادما، محصول در دمای 150 درجه سانتی گراد به مدت سه ثانیه حرارت میبیند و تمامی میکروارگانیسمها اعم از بیماریزا و غیر بیماریزا از بین میرود. سپس در محیطی کامل اسپتیک (استریل) و بدون دخالت دست در بستهبندیهای تتراپک که شش لایه میباشند بستهبندی میشود. به همین جهت محصول بدون نیاز به مواد نگه دارنده در بسته بندی شش لایه تتراپک تا شش ماه باقی می ماند. قابل ذکر است که در صورت باز شدن غذای کودک، در عرض 24 ساعت مصرف شود و در یخچال نگهداری شود.