آیا خرما برای پروستات ضرر دارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مصرف منظم خرما میتواند سلامت پروستات را بهبود بخشد و خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. محققان معتقدند که وجود برخی آنتی اکسیدانها و سایر مواد فعال زیستی در خرما به محافظت از سلولهای پروستات در برابر آسیب کمک میکنند. با این حال، مطالعات محدودی در مورد تاثیر مستقیم خرما بر سلامت پروستات انجام شده است. برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف میوهها و سبزیجات غنی از آنتیاکسیدانها میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد و برخی دیگر نیز نشان دادهاند که مصرف خرما میتواند به بهبود کیفیت اسپرم در مردان کمک کند که این امر به طور غیرمستقیم بر سلامت پروستات تاثیر میگذارد.
خواص خرما برای پروستات
همانطور که در بالا گفتیم خرما به طور غیر مستقیم میتواند به سلامت غده پروستات کمک کند. تاثیر این میوه مغذی بر پروستات از طریق موارد زیر است:
غنی از آنتی اکسیدان
خرما دارای آنتی اکسیدانهای مختلفی است که فواید زیادی از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مربوط به پروستات دارند. آنتی اکسیدانها از سلولهای شما در برابر رادیکالهای آزاد که مولکولهای ناپایداری هستند و باعث ایجاد واکنشهای مضر و بیماریهای مختلف میشوند، محافظت میکنند. در مقایسه با انواع میوهها خرما دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان است. سه آنتی اکسیدان قوی خرما عبارتند از:
فلاونوئیدها: فلاونوئیدها آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند که میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند و برای پتانسیل آنها در کاهش خطر دیابت، بیماری آلزایمر و انواع خاصی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است.
کاروتنوئیدها: ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را ارتقا میدهند و همچنین ممکن است خطر اختلالات مربوط به چشم، مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند.
اسید فنولیک: اسیدهای فنولیک که به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته میشوند، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی کمک کنند.
دارای فیبر بالا
خرما منبع خوبی از فیبر است که میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و دفع سموم از بدن کمک کند. این خاصیت میتواند به طور غیرمستقیم در بهبود سلامت پروستات مؤثر باشد.
به طور کلی دریافت فیبر کافی برای سلامت شما مهم است. فیبر میتواند با جلوگیری از یبوست به سلامت دستگاه گوارش شما کمک کند و با کمک به تشکیل مدفوع، حرکات منظم روده را تقویت میکند. در یک مطالعه، 21 نفر که 7 خرما در روز به مدت 21 روز مصرف کردند، بهبودی در دفعات مدفوع و افزایش قابل توجهی در حرکات روده نسبت به زمانی که خرما نمیخوردند، داشتند.
سرشار از مواد معدنی
خرما حاوی مواد معدنی مهمی مانند زینک و منگنز است که برای سلامت پروستات ضروری هستند. زینک در تولید و عملکرد هورمونهای جنسی مردانه نقش دارد و منگنز نیز به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند.
راه های استفاده از خرما در برنامه غذایی روزانه
در اینجا چند ایده برای اضافه کردن خرما به برنامه غذایی آورده شده است:
صبحانه: خرما را با بلغور جو دوسر قاطی کنید یا هنگام تهیه کلوچه آن را به خمیر اضافه کنید.
سالاد: خرما را با هر نوع سالادی مخلوط کنید.
میان وعدهها: خرما را با سایر میوههای خشک و آجیل مانند گردو یا بادام ترکیب کنید تا یک ترکیب خوب درست کنید.
اسموتی: خرما را با شیر بادام، کره بادام زمینی، موز و یخ مخلوط کنید تا اسموتی درست کنید.
جایگزین شکر: خرما را پوره کنید و در دستور العملها جایگزین شکر کنید.
توپهای انرژی: خرما را در یک غذاساز ریخته و با کره بادام زمینی طبیعی، شکلات تلخ خرد شده و جو دوسر مخلوط کنید. مخلوط را به شکل توپ در آورید و در یخچال بگذارید.
سخن پایانی