همه چیز درباره شیرخشک

بسته‌های شیر خشک با ادعاهای متفاوتی به بازار می‌آیند و پشت شیشه داروخانه‌ها جا خوش می‌کنند؛ اما هنوز هم متخصصان از فواید بی‌شمار شیر مادر می‌گویند. تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد از یک طرف و ایمن شدن مادر در برابر سرطان‌های زنان از سوی دیگر، میل مادران به تغذیه نوزاد با شیر خود را بالا می‌برد و نگرانی در مورد آسیب‌های محروم ماندن کودک از تغذیه طبیعی را بیشتر می‌کند.

متخصصان می‌گویند مصرف شیر مادر، خطر ابتلای نوزاد به آلرژی را کاهش می‌دهد، از بدنش در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند و حتی رشد ذهنی او را هم بیشتر می‌کند؛ با این وجود، کم نیستند مادرانی که بخاطر وضعیت جسمی خود یا فرزندشان، یا حتی به دلیل محدودیت‌های ناشی از سبک زندگی‌شان، امکان تغذیه فرزندشان با شیر خود را ندارند. اگر شما هم یکی از این مادران هستید، ادامه این مطلب را بخوانید. شاید یکی از پرسش‌های مادرانه‌ای که در ادامه آمده، سوال همیشگی شما هم باشد.

گرچه هیچ غذایی جای شیر مادر را نمی‌گیرد، اما شیر خشک‌های جدید انتخاب خوبی برای نوزادان هستند. اگر قصد دارید از شیر خشک به عنوان مکمل استفاده کنید سعی کنید تا سه تا چهار هفتگی نوزاد صبر کنید تا تولید شیر مادر به وضعیت با ثبات رسیده باشد. لحظاتی که شما مشغول دادن بطری شیر به نوزاد هستید، لحظات فوق‌العاده‌ای برای احساس نزدیکی و شناخت شما و نوزاد از همدیگر است. پدر و همچنین سایر اعضای خانواده نیز می‌توانند از همان ابتدای تغذیه با شیرخشک یا استفاده از آن به عنوان مکمل در این کار شریک شوند. هر کسی که مسئولیت تغذیه با شیرخشک را به عهده دارد باید سر نوزاد را با زاویه‌ی کمی بلند نگه دارد و بطری را در دهان نوزاد بگذارد تا هوای زیاد مکیده نشود.

 

می‌خواهم به جای شیر مادر به کودکم شیر خشک بدهم. چه باید بکنم؟

اگر امکان شیر دادن به فرزندتان را دارید، بهتر است لااقل در چهار ماه بعد از تولد، به فکر تغذیه نوزاد با شیر خشک نیافتید. البته در موارد خاص‌تر، می‌توانید از سه هفته بعد از تولد هم به او شیرخشک بدهید. در صورتی که در بدنتان به اندازه کافی شیر تولید نمی‌شود، موضوع را حتما با پزشک کودکتان در میان بگذارید.

طبیعی است که نوزاد یا کودک شما در ابتدا میلی به ایجاد چنین تغییری نداشته باشد. اگر قصد تغذیه نوزاد با شیر خشک را دارید، بهتر است در دفعات ابتدایی، شخصی جز مادر او را با شیرخشک تغذیه کند. در ابتدا، تنها یک شیشه شیر را در هر ۲۴ ساعت به او بدهید و فرزندتان را در باقی وعده‌ها با شیر مادر تغذیه کنید. این کار نه تنها میل او به گرفتن شیشه شیر را بیشتر می‌کند، بلکه میزان شیر مادر را هم هر روز کمتر می‌کند.

برای تهیه شیر خشک از چه آبی استفاده کنیم؟

  • آبی که در شیشه شیر کودک می‌ریزید، تاثیر زیادی بر سلامت او می‌گذارد. اگر از آب شیر استفاده می‌کنید، حتما سراغ شیر آب سرد بروید و چند ثانیه قبل از ریختن آب در ظرف، شیر را باز بگذارید.
  • آبی که در شیشه شیر می‌ریزید باید حداقل یک دقیقه در نقطه جوش مانده باشد. اما مراقب باشید که آب را بیش از اندازه نجوشانید تا غلظت ناخالصی‌ها در آن بالا نرود.
  • آب جوشیده را ۳۰ دقیقه در دمای محیط بگذارید تا سرد شود.
  • آبی که جوشانده‌اید را در طول ۲۴ ساعت مصرف کنید و برای روز بعد از آب تازه جوشیده شده استفاده کنید.
  • از آماده کردن شیرخشک با آب معدنی پرهیز کنید.
  • اگر قبل از آنکه فرزندتان برای خوردن شیر تمایلی نشان دهد آن را آماده کرده‌اید، فورا بطری را در یخچال بگذارید و مجال خنک شدنش در دمای محیط را فراهم نکنید. در حالت کلی هم شما تنها اجازه یک ساعت بیرون گذاشتن شیشه شیر از یخچال را دارید و آن را تنها یک روز در دمای یخچال می‌توانید نگه‌دارید.
  • بعد از باز کردن قوطی شیر، یک برچسب تاریخ روی آن بزنید تا بعد از گذشت یک ماه از باز شدن قوطی، آن را دور بریزید.
  • قبل از دادن شیر به کودک حتما چند قطره از آن را پشت دستتان بریزید تا از مطمئن بودن دمایش مطمئن شوید. به خاطر داشته باشید که شیر داغ با فشار از سوراخ سرشیشه بیرون می‌ریزد.
  • هرگز شیشه شیر را در مایکروفر گرم نکنید. با این کار بعضی از نقاط بیش از اندازه گرم می‌شوند و ممکن است در حین مکیدن شیر، دهان کودک بسوزد. قرار دادن بطری در ظرف آب داغ یکی از بهترین و سریع‌ترین راه‌ها برای گرم کردن آن است.

 

پیشنهاد داروخانه دکتر زمانی استفاده از آب ماجان، که بسته بندی محصول به صورت تترا پک می باشد. در ادامه با این محصول بیشتر آشنا خواهید شد

 

آب ماجان

 

آب ماجان اولین و تنها آب مناسب شیر‌خواران و کودکان در ایران است. زمانی که آلودگی هرچند به میزان ناچیز وجود داشته باشد، به دلیل وجود حساسیت بسیار بالا در سیستم گوارشی و ایمنی شیر‌خواران و کودکان در مقایسه با افراد بزرگسال، ریسک ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی افزایش می‌یابد.

نوشیدن آب برای شیر‌خواران در سن کمتر از شش ماهگی به هیچ عنوان مجاز نمی‌باشد و تنها برای تهیه محصولات پودری می توان از آب جوشیده استفاده کرد. اگر آب استفاده شده برای تهیه محصولات پودری کودکان سالم نباشد، شیر‌خواران در معرض ابتلا به بیماری‌های گوارشی و عفونی به دلیل آلودگی آب قرار خواهند گرفت.

 

نکات مهمی در مورد آماده کردن شیر خشک

در اینجا موارد مهمی وجود دارد که باید در مورد تغذیه با شیرخشک به خاطر داشته باشید:

  • شستن دست‌ها. همیشه قبل از تهیه شیر خشک دستان خود را با دقت بشویید.
  • شستن لوازم تغذیه نوزاد. بطری‌ها و نوک سینه‌های مصنوعی را با آب داغ و تمیز به دقت بشویید، جوشاندن و استریل کردن آنها ضروری نیست. حتماً شیرخشک باقیمانده را تمیز کنید که می‌تواند فاسد شده و شکم نوزاد را ناراحت کند.
  • گرم کردن شیر خشک. هرگز شیر خشک را در مایکروویو گرم نکنید، مایکروویو شیرخشک را به طور یکنواخت گرم نمی‌کند و قسمت‌های داغ شده نوزاد را می‌سوزاند. بطری حاوی شیر را برای چند دقیقه در یک کاسه آب گرم قرار دهید تا آن را به دمای اتاق برساند.
  • وضعیت نوزاد. هر شخصی که تغذیه نوزاد را برعهده دارد باید سر نوزاد را با زاویه کمی بالا نگه داشته و سپس بطری را با دست دیگر در دهان نوزاد نگه دارد تا هوای زیادی کشیده نشود.
  • دور ریختن شیر خشک مصرف شده. اگر نوزاد سر بطری را به دهان نگذاشته باشد، می‌توان شیر خشک آماده شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کرد. اما اگر نوک شیشه توسط نوزاد مکیده شده باشد باید باقیمانده شیر خشک دور ریخته شود.

کودکم به چقدر شیرخشک نیاز دارد؟

قاعده کلی این است :«بچه‌ها وقتی شیر می‌خورند که گرسنه هستند و وقتی سیر می‌شوند، شیر را پس می‌زنند.» اما وقتی پای شیرهای خشک و شیشه‌شیر به میان می‌آید، رفتار بچه‌ها می‌تواند با این قاعده کلی تفاوت‌هایی داشته باشد.

میزان اشتهای بچه‌ها با هم متفاوت است و نیازشان به مواد غذایی هم با توجه به وضعیت بدنی و اینکه چند ماه از تولدشان گذشته، تفاوت پیدا می‌کند. این تفاوت‌ها ممکن است مادران را سردرگم کند اما می‌توان با در نظر گرفتن چند قاعده کلی، تا اندازه‌ای این سردرگمی را کم کرد.

نکته: اگر فرزندتان ترکیبی از شیرخشک و شیر مادر را در وعده‌های مختلف مصرف می‌کند، در مورد میزان شیر مورد نیازش با پزشک مشورت کنید.

وزن فرزندتان، یکی از ساده‌ترین شاخص‌ها برای تخمین زدن میزان شیرخشک مورد نیازش است. در چهار تا شش ماه بعد از تولد، کودکان هیچ غذای جامدی را مصرف نمی‌کنند و شیر مادر یا شیر خشک، تنها ماده غذایی است که به بدنشان وارد می‌شود. در این ماه‌ها به ازای هر یک کیلوگرم وزن کودک، به او ۱۶۰ سی‌سی شیر در هر ۲۴ ساعت بدهید.

نکته: این اعداد و ارقام قانون‌های غیرقابل تغییری نیستند. شاید نیاز بدنی فرزندتان این میزان را کمی کمتر یا بیشتر کند.

 

در تغذیه با شیر خشک مراقب این نکات باشید

انتخاب شیرخشک برای نوزاد به پیچیدگی که در مقالات و تبلیغات نشان داده می‌شود، نیست. به دلیل تنوع زیاد شیرخشک، والدین حق انتخاب زیادی دارند. اما در واقع نمی‌توان بهترین شیرخشک را برای هر نوزاد در نظر گرفت. بسیاری از انواع شیرخشک‌ها خوب هستند. قبل از تغییر شیرخشک، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. مخصوصا اگر در مورد کیفیت آخرین محصولی که در بازار موجود است شک دارید تحقیق کنید و سلامت کودک را در الویت قرار دهید.

  • هرگز شیشه شیر کودک را داخل ماکروفر گرم نکنید. ممکن است شیر بیش از حد گرم شود یا به طور یکنواخت گرم نشود.
  • از تغییر شیرخشک به شیر کامل گاو بپرهیزید. تا قبل از ۱۲ ماهگی کودک، از تغییر شیرخشک کودک به شیر کامل گاو بپرهیزید. زیرا کودک به مواد مغذی داخل شیرخشک احتیاج دارد.
  • فلوراید را محدود کنید. به دلیل خطر فلوروز یا فلوراید زیادی، سازمان دندانپزشکان آمریکا (ADA) به والدین توصیه می‌کند مصرف آب‌های فلورایددار برای کودکان را محدود کنند. به جای استفاده از آب شیر فلورایددار یا بطری‌‌هایی که حاوی فلوراید هستند، شیرخشک کودک را با آب عاری از فلوراید ترکیب کنید. از سن ۶ ماهگی به بعد، کودک برای سلامتی دندان‌ها به مقداری فلوراید نیاز خواهد داشت.

 

 

 

شیر خشک شماره یک هیپ

 شیرخشک هیپ یک دارای تاییدیه سلامت جهانی و بصورت کاملا ارگانیک  می باشد که طعم عالی و دلچسبی دارد. شیرمادر بهترین گزینه تغذیه کودک به حساب می آید به همین خاطر در تولید شیرخشک هیپ سعی شده از پروتئین شیر و همچنین ویتامین ها و عناصر موجود شیرمادر  استفاده شود. به همین دلیل دارای کالری بسیار بالا بوده و در غذا ها نیز میتوان استفاده نمود.شیرخشک آلمانی هیپ حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده جهت رشد مغز و بینایی و پروبیوتیک جهت کنترل دستگاه گوارش،جلوگیری از اسهال و یبوست و رفع اختلالات روده می باشد. در تولید شیرخشک ارگانیک هیپ از هیچ ماده افزودنی شیمیایی استفاده نشده است.

 

مشخصات شیرخشک ارگانیک هیپ 1:

  • شیر خشک گیاهی مخصوص از بدو تولد تا ۶ ماهگی
  • کاملا ارگانیک
  • بهترین گزینه مصرف روزانه با کالری بالا
  • حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده جهت رشد مغز و بینایی
  • حاوی کمبیوتیک که موجب کنترل دستگاه گوارش و جلوگیری از اسهال و یبوست می شود
  • بدون مواد افزودنی شیمیایی
  • دارای امگا۳ و ۶
  • بدون شکر

 

نحوه مصرف شیرخشک ارگانیک شماره یک هیپ:

قبل از مصرف ظروف غذای کودک و دست ها را بخوبی بشویید. آب را جوشانیده و اجازه دهید ولرم شود. سپس باتوجه به اندازه مندرج در توضیحات محصول و سن کودک ابتدا آب را در ظرف ریخته و سپس شیر خشک را به ان اضافه کرده و خوب بهم بزنید تا مخلوط شود(۱۵۰ میلی آب=۵قاشق شیرخشک).

همچنین میتوانید از آب ماجان استفاده کنید که دغدغه جوشاندن آب و سرد شدن آن را نداشته باشید .

 

 

شیر خشک ارگانیک هیپ یک:

  • در ماده اولیه مورد استفاده برای تهیه این شیرخشک از شیردامی استفاده شده است که برای ازدیاد شیردهی ورشد سریعتر دام هیچ هورمونی به آن تزریق نمی شود.
  • باقی مانده آنتی بیوتیک در شیر ارگانیک یافت نمی شود.
  • از کودهای شیمیایی نیتروژنی و آفت کش شیمیایی در زمین کشاورزی استفاده نشده است.
  • علف های هرز به روش های غیر شیمیایی حذف می شوند.
  • به هیچ عنوان محصولات دستکاری ژنتیکی نشده اند.
  • در چرخه ی محیط زیست دخالت ندارند.
  • از انرژی های تجدید پذیر استفاده می شود و درصورت استفاده از انرژی تجدید ناپذیر به صورت محدود می باشد.
  • رفاه حال دام الویت دارد.

 

کامبیوتیک بودن (شامل بایو پروبایوتیک)

  • به دلیل دارا بودن پری بایوتیک(غذای باکتری) و پروبایوتیک(باکتری مفید) به صورت همزمان به صورت چشمگیری از ابتلای کودکان به بیماری های گوارشی و عفونتی(مانند اسهال)جلوگیری می نماید.
  • سبب بهبود عملکرد میکروب های مفید روده شده و به سیستم ایمنی بدن کودکان کمک بزرگی می نماید.

 

پروتئین پایین

  • دارای پروتئین با کیفیت بالا و میزان لازم
  • بیشترین شباهت به شیر مادر
  • میزان پروتئین شیر مادر 1.7
  • میزان پروتئین شیرخشک هیپ 1.89

 

حاوی امگا 3 و امگا 6

  • توسعه و گسترش قوای شناختی کودک
  • توسعه قدرت بینایی

نوزادان شیر خشک هیپ را دوست دارند

نه تنها محصولات ما با استانداردهای فوق العاده بالا با استفاده از بهترین مواد آلی با کیفیت ساخته می شوند، بلکه نوزادان نیز آنها را دوست دارند. 97 درصد از والدین می گویند که نوزادانشان با HiPP خوشحال تر به نظر می رسند! شاید به همین دلیل است که ما در بریتانیا و اروپا دنبال کننده شماره یک شیرخشک هستیم.

 

تنها به شیر خشک های هیپ ترکیبات مفید زیر اضافه می شود

امگا 3  (DHA*):

از منابع روغن ماهی پایدار. DHA یک اسید چرب ضروری است و طبق قوانین برای همه شیرهای خشک لازم است. کارشناسان توافق دارند که این DHA جزء ضروری شیر خشک برای رشد نوزادان است.

 

لاکتوز آلی و گالاکتوالیگوساکاریدهای آلی (GOS)

برای اطمینان از اینکه پروفایل اسیدهای چرب تا حد ممکن به شیر مادر نزدیک است، ترکیبی از روغن ها را با دقت انتخاب شده به شیر خشک هیپ اضافه می کنیم. این افزودن به این دلیل است که برای مثال، سطح بالایی از اسید پالمیتیک به شیر کمک می کند تا به خوبی توسط نوزادان تحمل شود. ما عمدا و با افتخار از ترکیبی از روغن کلزا، آفتابگردان و روغن نخل استفاده می کنیم که می توانیم مطمئن باشیم که استانداردهای ایمنی و کیفیت فوق العاده بالای ما را برآورده می کند.

ما روغن نخل خود را، به عنوان مثال، از مزارع دارای گواهینامه Rainforest Alliance که با استفاده از شیوه های کشاورزی پایدارتر رشد می کنند، تهیه می کنیم. تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز کودک شما برای رفع نیازهای رشد و نمو (در مقادیری که توسط قانون مشخص شده است).  همه این مواد و محصولات نهایی بارها آزمایش می شوند تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای ایمنی و کیفیت بسیار دقیق ما را برآورده می کنند و تا آنجا که می توانند برای کودک شما ایمن هستند.


توصیه:

اگر بدنبال شیرخشکی گیاهی که از مواد افزودنی استفاده نشده و کاملا گیاهی جهت تامین نیازهای بدن کودک (ویتامین های گرفته شده از گیاهان بر اساس شیر مادر) و جلوگیری از اسهال و یبوست و تقویت گوارش کودک دلبندتان می باشید شیرخشک هیپ بهترین گزینه می باشد.
 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش