قرص کلسیم دی برای پیشگیری یا درمان سطوح پایین کلسیم خون در افرادی که کلسیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمیکنند، استفاده میشود. این مکمل ممکن است برای درمان شرایط ناشی از سطوح پایین کلسیم مانند پوکی استخوان، استئومالاسی، راشیتیسم، کاهش فعالیت غده پاراتیروئید (هیپوپاراتیروئیدیسم) و یک بیماری عضلانی خاص (تتانی نهفته) استفاده شود. همچنین ممکن است در برخی بیماران خاص از جمله زنان باردار، شیرده یا یائسه و افرادی که از داروهای خاصی استفاده میکنند، برای اطمینان از دریافت کلسیم کافی استفاده شود. اما بهترین زمان مصرف قرص کلسیم دی چه زمانی است؟
بهترین زمان مصرف قرص کلسیم دی
میتوان گفت که بهترین زمان مصرف قرص کلسیم دی به جز ملح کلسیم سیترات، همراه با غذا است. شما میتوانید قرص کلسیم دی از نوع سیترات را نیز، همراه یا با فاصله از غذا مصرف نمایید. ویتامین D را نیز میتوان با یا بدون غذا مصرف کرد. برای بهترین جذب، اگر مجموع دریافت روزانه کلسیم شما بیش از 600 میلی گرم است، دوز خود را تقسیم کرده و در طول روز با فاصله مصرف کنید.
در نهایت، تمام دستورالعملهای روی بسته بندی محصول را دنبال کنید یا طبق دستور پزشک خود از مکملها کنید. اگر یک دوز را فراموش کردید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، فقط آن دوز را مصرف کنید و از مصرف دو قرص خودداری کنید.
نوع کلسیم
با بررسی اطلاعات بسته بندی محصول، متوجه نوع کلسیم موجود در مکمل میشوید. بیشتر انواع کلسیم در صورت مصرف به همراه غذا، جذب بهتری دارند. خوردن غذا اسید معده تولید میکند که به بدن شما کمک میکند بیشتر مکملهای کلسیم را جذب کند. تنها استثنای این قاعده، کلسیم سیترات است که وقتی با غذا یا بدون غذا مصرف شود، به خوبی جذب میشود.
کل دوز روزانه
بهتر است کلسیم را در دوزهای منقسم مصرف کنید. کلسیم زمانی که در مقادیر 500 تا 600 میلی گرم یا کمتر مصرف شود، بهترین جذب را دارد. این مورد هم برای غذاها و هم برای مکملها صدق میکند. سعی کنید غذاهای غنی از کلسیم و مکملهای خود را به مقدار کم در طول روز، مصرف کنید. به طور مثال، اگر مقدار دریافت روزانه کلسیم شما 1000 میلی گرم است، آن را به دو یا چند وعده در روز تقسیم کنید. اگر این امکان را ندارید، با وجود اینکه مصرف یکباره کلسیم توصیه نمیشود، اما مصرف یکباره بهتر از عدم مصرف آن است.
تداخل با داروها
قرص کلسیم دی و بسیاری از داروهای تجویزی ممکن است با هم تداخل داشته باشند. این داروها شامل آنتی بیوتیکهایی مانند تتراسایکلین، سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین، داروهای فشار خون بالا، مدرها، بیس فسفوناتها، داروهای عفونتهای قارچی مانند فلوکونازول، ایتراکونازول، کتوکونازول و داروی تیروئید است.
تداخل با مکملها
کلسیم میتواند بر نحوه جذب برخی مکملها مانند آهن، روی و منیزیم توسط بدن تاثیر بگذارد. بهتر است این مکملها را در ساعات مختلف روز و با حداقل 1 تا 2 ساعت فاصله از قرص کلسیم دی مصرف کنید.
تداخل با غذا
قرص کلسیم دی را همزمان با وعده غذایی سرشار از آهن مانند گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، آجیل، لوبیا، سبزیجات و غلات غنی شده با آهن مصرف نکنید. سعی کنید مصرف قهوه را محدود کنید و برای کاهش تحلیل استخوان از سیگار کشیدن و مصرف الکل خودداری کنید.
سخن پایانی