چطور درد عضلات را درمان کنیم؟

چرا درد عضلات سراغ‌مان می‌آید؟ وقتی دچار درد عضلانی می‌شویم، باید چه کنیم؟ بگذارید همین ابتدا خیال‌تان را راحت کنیم. درد عضلات در بیشتر مواقع، نگران کننده نیست و بدون اقدام پزشکی و مصرف دارو برطرف می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم همه چیز را درباره دردهای عضلانی با شما در میان بگذاریم و راهکارهای مختلف برای پیشگیری و درمان‌ آن‌ها را معرفی کنیم.

شایع ترین علت دردهای عضلانی

دردهای عضلانی که به عنوان میالژیا نیز شناخته می‌شود، در هر ناحیه‌ای از بدن که دارای ماهیچه باشد، قابل احساس است. بسته به علت، درد می‌تواند خفیف یا بسیار شدید باشد. به صورت کلی دردهای عضلانی ممکن است در بزرگسالان و کودکان پیش بیاید. در بسیاری از موارد، جای نگرانی نیست و مشکل، بدون درمان دارویی برطرف می‌شود. اکنون شایع‌ترین علل درد عضلات را معرفی می‌کنیم.

 

1. فشار زیاد جسمی و روحی

هرگونه فشار زیاد جسمی یا روحی می‌تواند باعث درد عضلانی و همچنین سردرد و لرزش بدن شود. معمولا افرادی که در حال مبارزه با یک بیماری هستند و استرس دارند، دچار درد عضلات می‌شوند. در حالی که بدن آن‌ها برای مبارزه با التهاب یا عفونت تلاش می‌کند، ممکن است که عضلات‌شان نیز درد بگیرند.

۲. تغذیه ضعیف و ناکافی

شما ممکن است درد عضلانی را تجربه کنید؛ زیرا مواد غذایی کافی و مناسبی دریافت نمی‌کنید. ویتامین D نقش مهمی در تضمین عملکرد صحیح عضلات دارد. ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند و کمبود آن می‌تواند منجر به هیپوکلسمی شود.

هیپوکلسمی وضعیتی است که در آن سطح کلسیم خون پایین است و می‌تواند علاوه بر عضلات، استخوان‌ها و اندام‌ها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

۳. کم آبی بدن

فردی که بدنش، دچار کم آبی شود؛ ممکن است که درد عضلانی را تجربه کند. نوشیدن آب کافی، برای حفظ عملکرد صحیح بدن حیاتی است. کم آبی باعث می‌شود که عملکردهای ضروری بدن مانند تنفس و هضم غذا دشوارتر شوند.

شما باید از میزان آب مصرفی خود آگاه باشید. مقدار توصیه شده ۶ تا ۸ لیوان آب در روز است. اگر هوای گرم یا انجام ورزش باعث شود که بیش از حد معمول عرق کنید، باید بیش از این مقدار بنوشید.

 

۴. ضربه، رگ به رگ شدن و کشیدگی

کشیدگی، رگ به رگ شدن و آسیب‌های دیگر می‌تواند باعث درد و ناراحتی عضلانی شود. ممکن است ضربه یا هر نوع فشار وارد شده به عضله هم باعث سفتی و دردناک شدن آن شود.

برخی از رگ به رگ شدن‌‌ها و کشیدگی‌ها نیازی به درمان ندارند، اما باید استراحت کنید، مسکن‌های مختصری (در صورت نیاز) مصرف کنید یا کیسه آب گرم روی نقطه دردناک قرار دهید.

با این حال، اگر درد زیادی دارید یا با گذشت زمان بهبود پیدا نکردید، توصیه می‌کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر به صورت اصولی ورزش کنید و تغذیه مناسبی داشته باشید، به چنین دردسرهایی دچار نمی‌شوید. کارشناسان فیتامین با یک برنامه هر دو هدف را نشانه می‌گیرند و برای‌تان بهترین برنامه ورزشی غذایی را طراحی خواهند کرد

۵. کمبود خواب

د خواب می‌تواند تأثیر شدیدی بر بدن داشته باشد. خواب به بدن اجازه استراحت و بهبودی می‌دهد و اگر به اندازه کافی نخوابید، ممکن است درد عضلات به سراغ‌تان بیاید. گاهی شما به قدر کافی می‌خوابید، اما خواب‌تان بی‌کیفیت و سبک است، در این صورت هم احساس بدن درد می‌کنید.

۶. فعالیت بدنی بیش از حد

ورزش بیش از حد می‌تواند منجر به سفت شدن و درد عضلات شود. بدن درد بعد از ورزش طبیعی و حتی لذت بخش است، اما این بدن درد موقتی و سبک است و قرار نیست آن‌قدر شدید باشد که حرکت طبیعی شما را محدود کند. موارد زیر احتمال درد عضلانی را تشدید می‌کند:

  • برنامه تمرینی جدید و سنگین

  • ورزش شدیدتر یا طولانی تر از حد معمول

  • گرم نکردن یا کشش نامناسب هنگام سرد کرد

علت درد عضلات بعد از ورزش

درد عضلانی بعد از ورزش و فعالیت‌های تقریبا شدید بدنی کاملا طبیعی است، به ویژه اگر:

  • ورزشی انجام داده‌اید که به آن عادت ندارید. مثلا در حالی‌که حتی به پیاده‌روی هم عادت ندارید، ناگهان دو ماراتن انجام دهید.

  • به طور ناگهانی شدت انجام تمرینات ورزشی خود را بالا ببرید.

  • تمرینات غیر معمولی انجام داده‌اید. مثلا در سراشیبی پیاده روی کرده‌اید.

این تغییرات در برنامه ورزشی شما می‌‎تواند منجر به آسیب‌های کوچک در رشته‌های عضلانی و بافت همبند شود. در این صورت حدود یک روز بعد درد شدیدی را در بدن خود حس خواهید کرد. این درد در عرض ۴۸ ساعت معمولا به اوج رسیده و بعد به تدریج کاهش می‌یابد. اگر همان فعالیت‌ها را دوباره تکرار کنید، عضلات شما کم‌کم عادت می‌کنند و به مرور دیگر دچار درد عضلانی نخواهید شد. زیرا در واقع عضله و بافت همبند به خوبی تقویت شده‌اند.

درد عضلانی بعد از ورزش به این علت اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌ها و بافت همبند در حین ورزش دچار آسیب می‌شوند. عضلات در طول این فرایند قوی‌تر می‌شوند و در واقع برای رشد عضلانی لازم است این اتفاق بیفتد.

البته دقت داشته باشید که گاهی هم درد بعد از ورزش نشانه آسیب‌های جدی به استخوان‌ها، تاندون‌ها، مفاصل و عضلات بوده و فرد بلافاصله باید تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد. این نوع دردها عموما به دلیل عدم انجام درست تمرینات و آسیب‌هایی است که در حین تمرین ممکن است برای هر ورزشکاری اتفاق بیفتد.

درمان درد بعد از تمرین بدنسازی

در اکثر موارد دردی که بعد از تمرینات بدنسازی حس می‌کنید، کاملا طبیعی است و جایی برای نگرانی وجود ندارد. بعضی از ورزشکاران با خرید مکمل بدنسازی از بروز درد پیشگیری می‌کنند. البته باید بدانید که کدام مکمل بدنسازی در این زمینه کاربرد دارد. این مورد را در قسمت‌های بعدی شرح خواهیم داد. به طور کلی راه‌های درمان درد بعد از تمرین بدنسازی به شرح زیر است:

کمپرس سرد

برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید که جهت تسکین درد بعد از ورزش باید کمپرس گرم انجام دهند یا سرد؟ متخصصان می‌گویند بهتر است به منظور تسکین فوری درد، یخ را به طور غیر مستقیم روی موضع مورد نظر قرار دهید. به این ترتیب که یخ را در یک کیسه گذاشته، دور آن حوله بپیچید و روی موضع درد بگذارید. ممکن است هنگام درد، حس کنید که کمپرس گرم احساس بهتری به شما می‌دهد. اما گرما آسیب را کاهش نمی‌دهد و از شدت درد نمی‌کاهد. برای کاهش التهاب بهتر است ابتدا کمپرس سرد انجام دهید و بعد به منظور افزایش گردش خون در موضع مورد نظر، آن قسمت را گرم کنید.

استفاده از فوم رول ورزشی

جهت درمان درد بعد از تمرین بدنسازی می‌توانید از وسیله‌ای به نام فوم رول استفاده کنید. فوم رول وسیله‌ای است که از آن برای ماساژ عضلات و تسریع ریکاوری بدن استفاده می‌شود. این وسیله می‌تواند اسپاسم و گرفتگی عضلات را کاهش دهد. همچنین به بهبود انعطاف‌پذیری نیز کمک می‌کند. در حین استفاده از فوم رول و انجام تمرینات مختلف، نفس عمیق را فراموش نکنید.

 

بعد از ورزش چه مکملی بخوریم ؟

اسیدهای آمینه بلوک‌های سازنده پروتئین در بدن هستند. برای داشتن عضلات حجیم و قدرتمند نیاز است تا به اندازه کافی از مواد پروتئینی استفاده کنید. در حین تمرینات سنگین ورزشی ممکن است عضلات رو به تحلیل بروند. بنابراین باید بعد از ورزش دوباره آنها را تقویت کنید. به این منظور می‌توانید از مکمل‌های زیر استفاده کنید:

مکمل پروتئین

یکی از بهترین مکمل‌های ورزشی برای بعد از ورزش، مکمل پروتئین وی است. این مکمل نسبت به پروتئین‌های دیگری مثل کازئین خیلی زودتر جذب می‌شود و به همین دلیل توصیه برای مصرف آن بیشتر است. مکمل پروتئین به شما کمک می‌کند تا از تحلیل عضلانی جلوگیری به عمل آورید.

 

مکمل گلوتامین برای کاهش درد بدن

گلوتامین فراوان‌ترین آمینو اسید موجود در بدن انسان است. گفتیم که اسیدهای آمینه باعث بوجود آمدن پروتئین‌ها می‌شوند. خرید مکمل گلوتامین یکی از بهترین پیشنهادات برای درمان درد بعد از تمرین بدنسازی است و ریکاوری را تسریع می‌کند. این مکمل همچنین می‌تواند در عضله‌سازی و بازیابی توان ماهیچه‌ها نیز مفید باشد.

حمام نمک اسپوم

حمام آب گرم راهی فوق العاده برای شل کردن عضلات بعد از تمرین است. توصیه می‌شود به وان حمام خود نمک اسپوم را اضافه کنید. نمک اسپوم یا نمک حمام از منیزیم، گوگرد و اکسیژن تشکیل شده است. این نمک تلخ و بدمزه است و معمولا برای خورد و خوراک از آن استفاده نمی‌شود. منیزیم موجود در نمک اسپوم به راحتی از طریق پوست جذب شده و به کاهش درد و بهبود عملکرد عضلات کمک می‌کند. گرمای حمام نیز به افزایش جریان خون کمک کرده و احساس بهتری به شما می‌دهد.

می‌توانید از داروخانه دکتر زمانی  برای خرید قرص منیزیم اقدام کنید. این مکمل برای تسکین درد عضلانی فوق‌العاده عمل می‌کند.

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش