بهبود عملکرد روده با مصرف غذاهای پرفیبر

آیا می‌دانستید که تغذیه مناسب نقش اساسی در حفظ سلامت روده دارد؟ شاید شما هم گاهی اوقات با مشکلاتی مانند یبوست، نفخ یا سوء هاضمه دست و پنجه نرم کرده باشید و به دنبال راهی طبیعی برای بهبود عملکرد روده خود باشید. از این رو، در ادامه مطلب غذاهایی که بهبود عملکرد روده کمک می‌کنند را بررسی می‌کنیم.

بهبود عملکرد روده با مصرف غذاهای پرفیبر

رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند به هضم غذا کمک کند و از بروز یبوست جلوگیری نماید. میزان مصرف توصیه شده فیبر در رژیم غذایی روزانه حدود 30 گرم است. شما برای داشتن روده‌ای سالم به منابع مختلفی از فیبر مانند نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، میوه و سبزیجات، لوبیا و جو دوسر نیاز دارید. ممکن است برخی افراد با مصرف غلات دچار نفخ و بروز علائم سندروم روده تحریک پذیر شوند. این افراد می‌توانند فیبر مورد نیاز خود را از سبزیجات و میوه‌ها دریافت نمایند. علاوه بر این موارد، تخم کتان نیز یکی از مواد غذایی پرفیبر است که این افراد می‌توانند مصرف کنند.

  • به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از مشکلاتی مانند یبوست، سوزش سر دل و علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، خوردن غذاهای فیبردار مناسب بسیار مهم است.

روده سالم با مصرف مایعات فراوان

برای کمک به عمل هضم مایعات فراوان بنوشید. مهم است که نوشیدن آب را اولویت قرار دهید؛ زیرا این ماده باعث عبور مواد زائد از سیستم گوارش شما می‌شود و به نرم شدن مدفوع کمک می‌کند. فیبر مانند یک اسفنج عمل کرده و آب را جذب می‌کند. بدون مایعات، فیبر نمی‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد و شما دچار یبوست خواهید شد. یک راه خوب برای اطمینان از دریافت مایعات کافی نوشیدن یک لیوان آب قبل از هر وعده غذایی است. از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز خودداری کنید؛ زیرا می‌توانند باعث سوزش سر دل شوند.

 

غذاهای پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها به اصطلاح باکتری‌های مفیدی هستند که به طور طبیعی در روده نیز یافت می‌شوند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آن‌ها می‌توانند برای برخی از شرایط، از جمله کمک به سندرم روده تحریک پذیر مفید باشند. پروبیوتیک‌ها به عنوان مکمل پروبیوتیک در داروخانه‌ها و در برخی مواد غذایی مانند ماست به طور طبیعی در دسترس هستند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • ماست که حاوی باکتری‌های مفید لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم است.

  • کفیر نیز یک نوشیدنی تخمیر شده است که حاوی پروبیوتیک‌های متنوعی است.

  • کلم ترش، یک غذای تخمیر شده است که پروبیوتیک‌های مفیدی دارد.

  • کیمچی، یک غذای تخمیر شده کره‌ای است که حاوی پروبیوتیک‌های مفید است.

برای اینکه از اثربخشی این محصولات مطمئن شوید باید حداقل به مدت 4 هفته منابع پروبیوتیک را مصرف کنید تا ببینید آیا برای شما مفید هستند یا خیر. اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است و یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از مصرف هرگونه پروبیوتیک حتما با پزشک خود مشورت کنید.

 

غذاهای پری بیوتیک

پری‌بیوتیک‌ها فیبرهای غیرقابل هضمی هستند که غذای باکتری‌های مفید روده را تامین می‌کنند. برخی از منابع غذایی حاوی پری بیوتیک عبارتند از:

  • موز حاوی فیبر پری‌بیوتیک است.

  • سیر و پیاز حاوی فروکتان‌ها هستند که نوعی فیبر پری‌بیوتیک هستند.

  • مارچوبه حاوی اینولین است که نوعی فیبر پری‌بیوتیک است.

  • غلات کامل نیز حاوی فیبر پری‌بیوتیک هستند.

سخن پایانی

به یاد داشته باشید که روده سالم کلید داشتن یک زندگی سالم و پرانرژی است. با افزودن غذاهای مفید و خوشمزه به رژیم غذایی می‌توانید به بهبود عملکرد روده خود کمک کنید و از سلامت کلی بدن خود محافظت کنید. با استفاده از مواد غذایی می‌توانید به تدریج سلامت روده خود را ارتقا دهید و از یک زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تر لذت ببرید.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش