تورم روی مچ پا نشانه چیست؟ آیا این تورم می‌تواند ناشی خستگی باشد یا دلایل جدی‌تری به همراه دارد؟

تورم روی مچ پا نشانه چیست؟ آیا این تورم می‌تواند ناشی خستگی باشد یا دلایل جدی‌تری به همراه دارد؟ در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا متوجه شوید تورم مچ پا دقیقا چی هست، چه عللی می‌تواند داشته باشد، و چه زمانی باید نگران شد.

 

تورم روی مچ پا نشانه چیست؟

تورم روی مچ پا می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات مختلف در بدن باشد. یکی از شایع‌ترین دلایل این نوع تورم، عملکرد نامناسب دریچه‌های وریدی در پاها است. این دریچه‌ها وظیفه دارند از بازگشت خون به عقب جلوگیری کنند و به جریان یافتن خون از پا به سمت قلب کمک کنند. اما وقتی این دریچه‌ها به درستی کار نکنند، فشار برگشتی در رگ‌ها افزایش پیدا کرده و مایعات به بافت‌های اطراف نشت می‌کنند؛ نتیجه این اتفاق، تورم در مچ پا و گاهی بروز رگ‌های واریسی است.

 

دماهای بالا، رگ‌های خونی پوست گشاد می‌شوند تا گرمای بدن خارج شود. این فرایند می‌تواند باعث نشت مایعات به بافت‌ها شده و تورم پاها را به همراه داشته باشد.

۱۵ علت شایع تورم روی مچ پا

تورم روی مچ پا می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی یا موقتی در بدن باشد. دو عامل اصلی برای این تورم وجود دارد که عبارتند از:

  • تجمع مایعات

  • التهاب

در ادامه مقاله، ۱۵ علت شایع تورم مچ پا را بررسی می‌کنیم.

۱. نارسایی مزمن وریدی (CVI)

این بیماری باعث عملکرد نادرست دریچه‌های رگ‌های پا می‌شود و در نتیجه خون به جای بازگشت به قلب، در مچ و ساق پا جمع می‌شود.

نشانه‌ها:

  • گرفتگی ساق پا

  • خارش دردناک در پاها

  • زخم‌های واریسی

۲. لخته خون (DVT)

لخته شدن خون در وریدهای عمقی پا باعث انسداد جریان خون و در نتیجه تورم در همان ناحیه می‌شود. این وضعیت بسیار خطرناک است و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

 

۳. بارداری

در دوران بارداری به‌ویژه در سه‌ماهه سوم، بدن مایعات بیشتری تولید می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث ادم و تورم مچ پا، دست‌ها و صورت شود.

۴. پره‌اکلامپسی

یک وضعیت خطرناک در بارداری است که با فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار همراه است.

نشانه‌ها:

  • تورم ناگهانی صورت و دست‌ها

  • افزایش وزن ناگهانی

۵. لنف ادم

تورمی که به‌علت تجمع مایع لنف ایجاد می‌شود. معمولا ناشی از آسیب یا انسداد در سیستم لنفاوی است و می‌تواند بعد از جراحی، عفونت یا سرطان رخ دهد.

نشانه‌ها:

  • محدود شدن دامنه حرکتی

  • عفونت‌های مکرر

  • ضخیم شدن پوست

۶. نارسایی قلبی

در نارسایی قلب، خون به‌خوبی پمپاژ نمی‌شود و در نتیجه مایعات در اندام تحتانی جمع می‌شود. کاهش عملکرد کلیه‌ها هم در این شرایط تورم را تشدید می‌کند.

۷. بیماری مزمن کلیوی

در مراحل پیشرفته بیماری کلیه، بدن نمی‌تواند به‌درستی مایعات و مواد زائد را دفع کند و این منجر به تورم در مچ پا می‌شود.

۸. بیماری کبد

کبد سالم پروتئینی به نام آلبومین تولید می‌کند که مانع از نشت مایعات به بافت‌ها می‌شود. بیماری‌های کبدی باعث کاهش آلبومین و در نتیجه تورم می‌شوند. می‌توانید با مشورت پزشک از قرص کبد برای درمان کبد چرب و سم زدایی استفاده کنید.

۹. کم‌کاری تیروئید

در کم‌کاری تیروئید، متابولیسم بدن کند می‌شود و ممکن است باعث تجمع مایعات، درد عضلات و تورم مفاصل شود.

۱۰. داروها

برخی داروها می‌توانند باعث تورم پا شوند که چندتا از این داروها عبارتند از:

  • داروهای ضدافسردگی

  • قرص‌های جلوگیری از بارداری

  • داروهای کاهنده فشار خون

  • داروهای کورتونی

۱۱. دیابت

دیابت با آسیب به رگ‌ها باعث گردش خون ضعیف در پاها شده و تورم ایجاد می‌کند. اگر درمان نشود، می‌تواند به آسیب عصبی منجر شود.

۱۲. آسیب‌دیدگی

پیچ‌خوردگی یا ضرب‌دیدگی مچ پا یکی از شایع‌ترین دلایل تورم است. درمان‌های خانگی شامل استراحت، سرما درمانی، بالا نگه داشتن پا و مصرف مکمل ضدالتهاب مانند قرص ویتامین c است.

 

۱۳. سلولیت عفونی

عفونت باکتریایی پوست یا سلولیت عفونی اغلب در افراد دیابتی رخ می‌دهد. با علائمی چون قرمزی، گرما و تورم سریع همراه است و نیاز به درمان فوری دارد.

۱۴. بورسیت

التهاب کیسه‌های پر از مایع در اطراف مفاصل که اغلب در ورزشکاران یا افراد مسن دیده می‌شود. بورسیت در مچ پا هم می‌تواند باعث تورم شود.

۱۵. آرتریت

انواع مختلف آرتریت مانند نقرس می‌توانند موجب التهاب و تورم در مچ پا شوند. نقرس زمانی رخ می‌دهد که اسید اوریک در مفاصل جمع شده و التهاب ایجاد کند.

پیشگیری و کاهش تورم روی مچ پا

برای کاهش تورم ناشی از این مشکل، می‌توانید از جوراب‌های فشاری یا ساق‌بندهای طبی که ورزشکاران هم از آن‌ها استفاده می‌کنند بهره ببرید. همچنین بالا نگه داشتن پاها بالاتر از سطح قلب هنگام استراحت، تا حدودی باعث بهبود گردش خون و کاهش ورم می‌شود.

برای پیشگیری از تورم روی مچ پا در هوای گرم، کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی توصیه می‌شود؛ زیرا نمک باعث نگهداری آب در بدن می‌شود. در برخی موارد هم پزشک ممکن است داروهای مدر (قرص‌های ادرارآور با دوز کم) تجویز کند تا میزان تجمع مایعات کنترل شود.

سخن پایانی

در این مطلب از داروخانه آنلاین دکتر زمانی توضیح دادیم تورم روی مچ پا نشانه چیست. در پایان، اگر با تورم روی مچ پا مواجه شدید، بهتر است آن را نادیده نگیرید؛ چرا که می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تری باشد. تشخیص علت دقیق این تورم نیاز به بررسی پزشکی دارد. آگاهی از دلایل تورم مچ پا، گام اول در مسیر درمان موثر است. پس اگر تورم مچ پا به‌طور مداوم ادامه دارد، حتما با پزشک مشورت کنید.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش